Nadbużańska Akademia Smaku 2022
Gmina Ruda-Huta
Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie-Hucie
Starostwo Powiatowe w Chełmie
zapraszają do uczestnictwa w konkursie potraw regionalnych
Nadbużańska Akademia Smaku 2022
który odbędzie się
21 sierpnia 2022 r.
w parku podworskim w Hniszowie
gmina Ruda-Huta
podczas XVIII Uroczystości imieninowych dębu Bolko - BOLKOWANIE
Lista uczestników Nadbużańskiej Akademii Smaku 2022
Podajemy listę zakwalifikowanych uczestników tegorocznej edycji konkursu kulinarnego Nadbużańska Akademia Smaku:
- Jolanta Gugała KGW Ryzykantki - Ruda-Huta/Ruda
- Beata Szalewicz KGW Ryzykantki - Ruda-Huta/Ruda
- Krystyna Ćwir KGW Ryzykantki - Ruda-Huta/Ruda
- Grażyna Iwanicka KGW Ryzykantki - Ruda-Huta/Ruda
- Milena Toporowska - Ruda-Huta/Ruda
- Elżbieta Toporowska KGW Ryzykantki - Ruda-Huta/Ruda
- Barbara Jóźwik KGW Ryzykantki - Ruda-Huta/Ruda
- Stanisława Dyć - Ruda-Huta/Ruda Opalina
- Elżbieta Szczółko - Chełm/Pokrówka
- Marta Walczuk - Ruda-Huta/Żalin
- Aleksandra Kulbicka - KGW Pniówno - Wierzbica/Pniówno
- Halina Droń - Siedliszcze/Jankowice
- Bogusława Chmiel - Ruda-Huta/Żalin
- Karolina Walczuk - Chełm/Chełm
- Anna Żerebecka - Ruda-Huta/Żalin
- Stanisława Mazurkiewicz - Ruda-Huta/Żalin
- Małgorzata Anasiewicz - Ruda-Huta/Ruda-Huta
- Joanna Marczuk - Ruda-Huta/Ruda-Huta
- Andrzej Suchocki - Dorohusk/Świerże
- Agnieszka Chmielewska – Dubienka/Siedliszcze
Gratulujemy! Do zobaczenia na Bolkowaniu.
Nabór zamknięty!
W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy powiatu chełmskiego.
1. Jeden uczestnik konkursu może zgłosić się do jednej kategorii z jedną potrawą.
2. Konkurs obejmuje 2 kategorie:
- produkty pochodzenia zwierzęcego,
- podkategorie: przetwory mięsne, przetwory z ryb, produkty mleczne, miody,
- produkty pochodzenia roślinnego,
- podkategorie: przetwory owocowe, przetwory warzywne, produkty zbożowe, wyroby cukiernicze.
3.Karty zgłoszenia dostarczamy w terminie do 12.08.2022 roku na adres: Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie-Hucie, Ruda-Kolonia 28a, 22-110 Ruda-Huta „Nadbużańska Akademia Smaku” (pocztą tradycyjną lub w formie elektronicznej
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
).
4. Pełny regulamin i karta zgłoszenia dostępne na www.gok.ruda-huta.pl
5. Komisja konkursowa dokona wyboru: „Nadbużańskiego Smaku”.
Organizator konkursu nie udostępnia namiotów w celach wystawienniczych.
Więcej informacji pod nr tel.82 568 60 55
Dokumenty do pobrania: