Nadbużańska Akademia Smaku 2015
LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH
DO KONKURSU KULINARNEGO
NADBUŻAŃSKA AKADEMIA SMAKU 2015
- 1. Elżbieta Szczółko / Chełm
- 2. Bożena Kuryś / Wola Uhruska / Siedliszcze
- 3. Barbara Trus / Wola Uhruska / Siedliszcze
- 4. Grażyna Borysik / Wola Uhruska / Siedliszcze
- 5. Marianna Jaroszyńska / Dubienka / Siedliszcze
- 6. Agnieszka Chmielewska / Dubienka / Siedliszcze
- 7. Czesława Markiewicz / Dubienka / Brzozowiec
- 8. Barbara Pacan / Dubienka / Siedliszcze
- 9. Jadwiga Chabernal / Białopole / Kurmanów
- 10. Beata Kijańczuk / Białopole / Kurmanów
- 11. Bogumiła Wiszniewska / Białopole / Kurmanów
- 12. Teresa Krakiewicz / Białopole / Kurmanów
- 13. Leokadia Muzyka / Białopole / Kurmanów
- 14. Katarzyna Muzyka / Białopole / Kurmanów
- 15. Anna Walczuk / Białopole / Kurmanów
- 16. Barbara Krakiewicz / Białopole / Kurmanów
- 17. Elżbieta Kowalczuk / Wola Uhruska
- 18. Zofia Paradowska / Ruda-Huta / Ruda
- 19. Milena Toporowska / Ruda-Huta / Ruda
- 20. Barbara Jóźwik / Ruda-Huta / Ruda
- 21. Elżbieta Toporowska / Ruda-Huta / Ruda
- 22. Teresa Wilkos / Kamień / Kol. Kamień
- 23. Krystyna Kawalec / Dorohusk
- 24. Barbara Heniborg / Dorohusk / Świerże
- 25. Marzena Niegoda / Brzeźno / Wólka Okopska
- 26. Krystyna Tryksa / Dorohusk / Turka
- 27. Genowefa Derkacz / Brzeźno / Wólka Okopska
- 28. Krystyna Lepionka / Dorohusk / Michałówka
- 29. Jadwiga Lejman / Dorohusk / Turka
Gmina Ruda-Huta
Starostwo Powiatowe w Chełmie
Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie-Hucie
zapraszają do uczestnictwa w konkursie potraw regionalnych
„Nadbużańska Akademia Smaku”
który odbędzie się dnia
16 sierpnia 2015 r. w Parku Podworskim
w Hniszowie; Gmina Ruda-Huta
„BOLKOWANIE”
(uroczystości Imieninowe Dębu „Bolko”)
- W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy gminy Ruda-Huta,powiatu chełmskiego oraz obszaru działania Lokalnej Grupy Działania „Poleska Dolina Bugu”.
- Warunkiem uczestnictwa jest zaprezentowanie jednej regionalnej potrawy kulinarnej, tradycyjnej dla naszego regionu potrawy pochodzenia: zwierzęcego, roślinnego i inne zgłaszana potrawa nie może być potrawą, która była nagrodzona w ubiegłym roku.
- Ilość wystawców jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Na zgłoszenia czekamy do 31.07.2015 roku.
- Kartę zgłoszenia można pobrać w Domu Kultury w Rudzie-Kolonii, Domu Kultury w Żalinie lub Centrum Kultury i Rekreacji w Rudce.
- Komisja konkursowa dokona wyboru: „Nadbużańskiego Smaku”
- Przewidziano nagrody i wyróżnienia.
Więcej informacji pod nr tel.82 568 60 55, pełny regulamin i karta zgłoszenia dostępne poniżej:
Pliki do pobrania: