Nadbużańska Akademia Smaku 2016
LISTA OSÓB ZAKWALIFIKOWANYCH
DO KONKURSU KULINARNEGO
NADBUŻAŃSKA AKADEMIA SMAKU 2016
Elżbieta Szczółko/ Chełm
Bożena Kuryś / Wola Uhruska/ Siedliszcze
Grażyna Borysik/Wola Uhruska/ Siedliszcze
Mirosław Kądziela/ Rejowiec Fabryczny/ Wólka Kańska
Agnieszka Kądziela/Rejowiec Fabryczny/ Kanie-Stacja
Krystyna Ćwir/ Ruda-Huta/ Ruda
Zofia Paradowska/Ruda-Huta/ Ruda
Milena Toporowska/ Ruda-Huta/Ruda
Elżbieta Toporowska/ Ruda-Huta/Ruda
Katarzyna Tomala/ Wojsławice
Wiesława Kortatyńska/ Wojsławice
Teresa Wilkos/ Kamień
Katarzyna Szymańska/ Ruda-Huta/Ruda
Agnieszka Woszczewska/ Ruda-Huta
Agnieszka Chmielewska/ Siedliszcze
Anita Kasperek/ Ruda-Huta/ Ruda-Opalin
Beata Szalewicz/ Ruda-Huta/ Ruda
Barbara Pacan/ Siedliszcze
Marianna Jaroszyńska/ Siedliszcze
Gmina Ruda-Huta
Gminny Ośrodek Kultury w Rudzie-Hucie
Starostwo Powiatowe w Chełmie
zapraszają do uczestnictwa w konkursie potraw regionalnych
Nabór Zamknięty !!!
„Nadbużańska Akademia Smaku”
która odbędzie się dnia
21 sierpnia 2016 r. w Parku Podworskim
w Hniszowie
gmina Ruda-Huta
„BOLKOWANIE”
(uroczystości imieninowe Dębu „Bolko”)
W konkursie mogą wziąć udział mieszkańcy gminy Ruda-Huta, powiatu chełmskiego oraz z obszaru Lokalnej Grupy Działania „Poleska Dolina Bugu”.
1.Warunkiem uczestnictwa jest zaprezentowanie jednej regionalnej potrawy kulinarnej, tradycyjnej dla naszego regionu potrawy pochodzenia: zwierzęcego, roślinnego i inne. Zgłaszana potrawa nie może być potrawą, która była nagrodzona w ubiegłym roku.
2. Ilość wystawców jest ograniczona (max. 26), decyduje kolejność zgłoszeń. Karty powinny wpłynąć do 08.08.2016 roku.
3. Kartę zgłoszenia można pobrać w Domu Kultury w Rudzie-Kolonii, Domu Kultury w Żalinie, Centrum Kultury i Rekreacji w Rudce lub strony internetowej: www.gok.ruda-huta.pl.
4. Komisja konkursowa dokona wyboru: „Nadbużańskiego Smaku”.
5.Przewidziano nagrody i wyróżnienia.
Pliki do pobrania:
Więcej informacji pod nr tel.797 297 488, pełny regulamin i karta zgłoszenia dostępne na www.gok.ruda-huta.pl